PROJECT / BUILT WORK

Courtyard built on top of existing parking garage. Wood was used throughout to contrast with the downtown hardscape and the resulting board motif recalls the slight shift between building footprints. Planters and steel structures create verticality and frame spaces for residential and commercial uses. Excellence Award Cecobois, outdoor design category in 2010. 

 

CLIENT

Développement d'Arcy-McGee

 

YEAR

2006-2007

TEAM

Michel Langevin, Emilie Bertrand-Villemure, Mathieu Casavant, Josée Labelle, Mélanie Mignault, Patrick Morand

 

PRIZE

2010 – Award, Best Upcoming Golfing Lifestyle Residences, Federation of Indo-Americans (FIA)

 

COLLABORATION

Atelier Big City

KEY

(1)

Overall view, NIPpaysage

(2)

Conceptual plan and shifting structural grids, NIPpaysage

(3)

Structures and furniture, NIPpaysage

(4)

Planters, NIPpaysage

(5)

Schematic section, planter, NIPpaysage

(6)

Detail, decking pattern, NIPpaysage