Ruelle De la Montage-Drummond, Montréal from NIPpaysage on Vimeo.

PROJECT / BUILT WORK

Design of entrance area to the new interpretation centre for Beauharnois hydroelectric generating station. The project creates a dialogue linking the architecture to the monumental scale of the site. Two observation terraces with cut out circular islands planted with indigenous perennials showcase huge turbines that are placed into the design like artefacts. From these terraces one can observe the industrial landscape and appreciate the monumentality of the plant and its installations.

 

CLIENT

Ville de Montréal

 

YEAR

2017-2018 

 

 

 

TEAM

Michel Langevin, Mélanie Mignault, Josée Labelle, Mathieu Casavant, Claude Cournoyer, Benjamin Deshaies, Émilie Bertrand-Villemure

 

COLLABORATION

Atomic 3

Les consultants SMi

 

 

KEY

(1)

Perspective, NIPpaysage

(2)

Key plan, NIPpaysage

(3)

Overall plan, NIPpaysage

(4)

Movie, NIPpaysage

(5)

Picture, NIPpaysage

(6)

Section, NIPpaysage

(7)

Inspiration, NIPpaysage

(8)

Location plan, NIPpaysage