PROJECTS / BUILT WORKS

Design for a public plaza within the urban development of Angus Technopolis, a new business and residential quarter. The project is framed by a lush green lawn and offers a variety of terrace spaces for all the ground floor commerces. Undulating topography creates green pockets welcoming a unique biodiversity and is characterised by a dense planting of American Aspen (Populus tremuloïdes). Inspired by a typical forest regeneration landscape, these green pockets provide shade and cool air for the fast-growing vegetation. The plaza also includes a hard surface with hexagonal pavers, long benches, lighting and bike racks.

 

CLIENT

Société de développement Angus

 

YEAR

2012-2017

TEAM

Michel Langevin, Josée Labelle, Mélanie Mignault, Mathieu Casavant, Sylvain Lenoir, Benjamin Motte, Emilie Bertrand-Villemure, Catherine Blain, Josianne Dupuis Descôteaux, Claude Cournoyer

 

COLLABORATION

Provencher Roy

 

AWARDS

2017 - Grands prix du design Award, 10th edition

 

 

KEY

(1)

Central Plaza, Steve Montpetit

(2)

Making of, Technopole Angus

(3)

Landscape Masterplan, NIPpaysage

(4)

Aerial view, Steve Montpetit

(5)

Perspective, NIPpaysage

(6)

Planting and furniture, Steve Montpetit

(7)

Léopold Beaulieu’s Signage, Steve Montpetit

(8)

Central Plaza and terraces, Steve Montpetit

(9)

Central Plaza and terraces, Steve Montpetit

(10)

Central Plaza and terraces, Steve Montpetit

(11)

Plantating scheme, NIPpaysage

(12)

Léopold Beaulieu’s Signage Mockup, NIPpaysage

(13)

Green mound, Steve Montpetit

(14)

Signage mockup, Steve Montpetit

(15)

Central Plaza and terraces, NIPpaysage

(16)

Fence and mound, NIPpaysage

(17)

Léopold Beaulieu’s Signage, Steve Montpetit

(18)

Léopold Beaulieu’s Signage, Steve Montpetit

(19)

Signage, NIPpaysage

(20)

Detail, paving and planter, Steve Montpetit