PROJECT / BUILT WORK

Winner (1st prize) of design competition. Landscape design related to architecture project proposing the entire ground floor treatment into an indoor/outdoor continuous public space connecting it to Benny Park neighbourhood. A large central parterre serves as performance space and outdoor living, highlighted with plantations collected under edible landscape concept.

 

CLIENT

Ville de Montréal

 

YEAR

2010-2016

TEAM

Mathieu Casavant, Michel Langevin, Mélanie Mignault, Josée Labelle, Georges-Étienne Parent, Emilie Bertrand-Villemure, Claude Cournoyer.

 

COLLABORATION

Atelier Big City

Fichten Soiferman et associés

L'OEUF

Pageau Morel

Vinci consultants

Groupe EGP

KEY

(1)

Entrance hall, photo Atelier Big City

(2)

Parking entrance, photo Atelier Big City

(3)

Perspective, entry view, photo Atelier Big City

(4)

Perspective, entry plaza, photo Atelier Big City

(5)

Parking, photo Steve Montpetit

(6)

Entrance hall detail, NIPpaysage

(7)

Garden, NIPpaysage

(8)

Overall plan, NIPpaysage

(9)

Concrete pattern detail, NIPpaysage