PROJECT/ INSTALLATION

The project creates an interior topographic landscape as an art work in the atrium of a new building. Amplifying the penetration of natural light, the glittering white ground echoes the local Nordic landscape. The fluid topography is reminiscent of snowdrifts and of esker (glacier) valleys. The installation orchestrates three internally lit artificial mounds built out of white CNC cut plywood.

 

CLIENT

Galgotia University

 

YEAR

2011

TEAM

Michel Langevin, Mathieu Casavant, Claude Cournoyer, Mélanie Mignault, Georges-Étienne Parent, Sylvain Lenoir, Émilie Bertrand-Villemure

 

COLLABORATION

Arcop - Montreal

KEY

(1)

Aerial view of the main pedestrian axis, NIPpaysage

(2)

Conceptual diagram, NIPpaysage

(3)

Campus landscape plan, NIPpaysage

(4)

Plan of Sunken plaza and fountain square, NIPpaysage

(5)

Perspective - central axis garden, NIPpaysage

(6)

Perspective - main entrance, NIPpaysage

(7)

Perspective - green connector, NIPpaysage

(8)

Axonometry, NIPpaysage