PROJECT / BUILT WORK

Development of a public square and an entrance to the courthouse featuring sculptural green areas through which evolve access trails. Meeting LEED criteria, the project includes the design of the entrance plaza creating a relationship between the historical garden and the new contemporary building. The project also includes a green roof and an interior garden.

 

CLIENT

Société Immobilière du Québec

 

YEAR

2008-2009

TEAM

Josée Labelle, Mathieu Casavant, Michel Langevin, Mélanie Mignault, Georges-Étienne Parent, Emilie Bertrand-Villemure, Claude Cournoyer.

 

COLLABORATION

Massicotte et Dignard, Parizeau Pawulski et Lapointe Magne en consortium

KEY

(1)

Entrance garden, Michel Brunelle

(2)

Entrance perspective, NIPpaysage

(3)

Overall plan, NIPpaysage

(4)

Indoor garden, Michel Brunelle

(5)

Entrance, path and plaza, Michel Brunelle

(6)

Entrance garden, Michel Brunelle

(7)

Garden, under construction, NIPpaysage

(8)

Concrete path with exposed aggregate, NIPpaysage

(9)

Path and benches, NIPpaysage

(10)

Roof garden, NIPpaysage