PROJECT / BUILT WORK

Schoolyard design located in Plateau Mont-Royal neighborhood proposing different thematic gardens for each entrance to a cross shape building. The spaces have inspired small scale gardens integrating the 4 color code already used in the building to identify each different sector. Structured by the coming and going students, larger spaces on the property perimeter offer a network of zigzagging trails around a succession of green mounds.

 

CLIENT

CSDM

 

YEAR

2007-2010

TEAM

Mathieu Casavant, Michel Langevin, Mélanie Mignault, Josée Labelle, Georges-Étienne Parent, Emilie Bertrand-Villemure, Claude Cournoyer

 

COLLABORATION

n/a

KEY

(1)

One of the entry area of the school, NIPpaysage

(2)

Overall plan, NIPpaysage

(3)

Mound during winter, NIPpaysage

(4)

Mound, NIPpaysage

(5)

Wood bench, NIPpaysage

(6)

Podium, NIPpaysage

(7)

Planting on mound, NIPpaysage

(8)

Blue sector entry concept, NIPpaysage

(9)

Podium concept, NIPpaysage