PROJECT / BUILT WORK

Landscape design for Browns Shoes head office buildings and warehouse. In Ville Saint-Laurent, the new building is carefully located in order to protect valuable trees in the existing forest. The project includes a parking lot, an entrance plaza and a large courtyard, opening up to the protected landscape. The courtyard concept creates a gentle transition between the natural environment and the building for the pleasure of every day use and special events. The rhythm is created by large concrete pavers and indigenous moss within a lush wildflower forest garden. White blooming perennials adorn a field of waving grass that changes colour throughout the season.

 

CLIENT

Browns Shoes

 

YEAR

2013-2014

TEAM

Michel Langevin, Mathieu Casavant, Josée Labelle, Mélanie Mignault, Johanna Ballhaus, Claude Cournoyer, Catherine Blain, France Cormier

 

COLLABORATION

Architem

Shapiro and Wolfe

Lyse M. Tremblay EcoArchitecture

Kolostat

 

LEGEND

(1)

Courtyard, NIPpaysage

(2)

Courtyard, NIPpaysage

(3)

Courtyard, NIPpaysage

(4)

Courtyard, NIPpaysage

(5)

Planting, NIPpaysage

(6)

Courtyard section, NIPpaysage

(7)

Planting concept, NIPpaysage

(8)

Parking lot, NIPpaysage 

(9) 

Entrance path, NIPpaysage

(10)

Planting in fall, NIPpaysage