PROJECT / BUILT WORK

In collaboration with the Cirque du Soleil, design of exterior spaces at the Canada pavilion for the 2010 Shanghai world exposition. The courtyard is treated as a large urban gathering space, punctuated by tree-like sculptural features, flowing white furniture, minimalist water basin and entertainment stage area. A 15 by 40 meter green wall of evergreen seedlings is a backdrop to the courtyard space. Individual plants have been located on the wall to illustrate an abstract plan view of Montreal’s St-Michel environmental complex.

 

CLIENT

Cirque du Soleil

 

YEAR

2009-2010

TEAM

Mathieu Casavant, Michel Langevin, Mélanie Mignault, Josée Labelle, Georges-Étienne Parent, Emilie Bertrand-Villemure

 

COLLABORATION

Architectes SBT

KEY

(1)

Green wall, NIPpaysage

(2)

Pattern studies, NIPpaysage

(3)

Green wall and sculptures, NIPpaysage

(4)

Interior courtyard, NIPpaysage

(5)

Building and interior courtyard, NIPpaysage

(6)

Green wall elevation, NIPpaysage

(7)

Postcard of the Pavillon of Canada

(8)

Perspective, NIPpaysage