PROJET / BUILT WORK

Site improvements of the area surrounding the Mount Royal Cross, developed with a multidisciplinary team. Site access, site amenities and important views will be choreographed to heighten visitor experience. The project includes the restoration of the steel structure and its base, the replacement of the lighting system and the removal of the perimeter fence to allow visitor access to the base of the structure.

 

CLIENT

Ville de Montréal

 

YEAR

2007-2013

TEAM

Mathieu Casavant, Emilie Bertrand-Villemure, Michel Langevin, Mélanie Mignault, Céline Paradis, Georges-Étienne Parent

 

COLLABORATION

Fournier Gersovitz Moss et Associés

Géniplus, division de Génivar

Lafontaine & Soucy Architectes

Progèmes Consultants inc.

KEY

(1)

Cross renovated, NIPpaysage

(2)

Illustrative plan of proposed conditions, NIPpaysage

(3)

Inside the cross base, NIPpaysage

(4)

Base of the cross, NIPpaysage

(5)

LED illuminated cross, Lumenpulse

(6)

Temprary installation model, NIPpaysage

(7)

Temporary installation drawings, NIPpaysage

(8)

Temporary installation, NIPpaysage