INSTALLATION / PROJET

Public art installation project for the Montreal Museum of Fine Arts that invites passers-by to explore a 600 m2 maze. Designed in relation to Mount Royal, the project is like a green belt that reflects the decorative textures and foliage of the mountain. The maze also serves as a fun way of discovering the twenty-two works in the Museum’s Sculpture Garden. Stange bright orange forms animate the street and become podium seats for rest, contemplation, performance or inspiration for a photo opportunity.

 

CLIENT

Montreal Museum of Fine Art

 

YEAR

2015

TEAM

Michel Langevin, Josée Labelle, Mélanie Mignault, Mathieu Casavant, Emilie Bertrand-Villemure, Benjamin Deshaies, Johanna Ballhaus, Mélanie Pelchat, Catherine Blain

 

COLLABORATION

Maude St-Louis

 

LÉGENDE

(1)

Perspective, NIPpaysage

(2)

Printing pattern, NIPpaysage

(3)

Aerial view, NIPpaysage

(4)

The maze, Instagram

(5)

The blocks, Instagram

(6)

Model, NIPpaysage

(7)

Print on asphalt, detail, NIPpayage

(8) 

View to the museum, Instagram

(9) 

Overall view, NIPpaysage

(10) 

View at night, NIPpaysage

(11) 

The team, NIPpaysage

(12) 

Aerial view, Laurent Féral-Pierssens