PROJECT / BUILD WORK

Landscape design for the transformation of ‘Mont Jésus-Marie’ convent into a luxury residential complex located in Outremont. The project is sensitive to preserve the landscape character for a site adjacent to Mount-Royal Park. The design includes the main entrance plaza, a shared backyard garden, two courtyards, private roof gardens and entries to underground parking lots.

 

CLIENT

Catania

 

YEAR

2010

TEAM

Josée Labelle , Michel Langevin, Mélanie Mignault, Mathieu Casavant, Claude Cournoyer, Georges-Étienne Parent, Emilie Bertrand-Villemure.

 

COLLABORATION

Lemay associés, architecture, design

Vinci consultants ing.

KEY

(1)

Perspective, courtyard, NIPpaysage

(2)

Axonometry, green roof, NIPpaysage

(3)

Section, East basin, NIPpaysage

(4)

Grading plan, NIPpaysage

(5)

Perspective, East basin, NIPpaysage

(6)

Courtyard plan, NIPpaysage

(7)

Overall plan, NIPpaysage

(8)

Conceptual drawings, NIPpaysage

 

 

DOWNLOAD IMAGES